Nőgyógyászati modul

 

A DokiRex nőgyógyászati programmoduljával lehetőség nyílik a pácienshez tartozó, a szülészettel és nőgyógyászattal kapcsolatos adatok kezelésére és karbantartására, ezáltal az adminisztrációra fordított idő lecsökken, az adatok jobban elkülönülnek, átláthatóbbak lesznek, könnyen visszakereshetőbbé válnak. Az adatok ily módon történő tárolása lehetővé teszi statisztikai lekérdezések futtatását is. A cytológia vizsgálatkérések szintén rögzíthetőek a szoftverbe, ezáltal a vizsgálatkérő lapok automatikusan nyomtathatók, az eredmények gyorsan rögzíthetőek és visszakereshetőek.

 


 

A speciális vizsgálati lapon külön helyett kapott a nőgyógyászati alapadatok halmaza, mely bár a pácienshez köthető és nem a vizsgálati laphoz, a programban minden lapon látható ill. módosítható. A rögzíthető alapadatok a következők: első menstruáció, ciklus jellege, partus, spontán abortus, abortus arteficialis, méhen kívüli terhesség, antikoncepció, menopausa kezdete, hormonpótló kezelés.

 

 

A vizsgálati lap típusánál választható nőgyógyászati ill. terhesgondozás típusú lelet, az utóbbi esetében a rendszer az utolsó menses időpontjából automatikus kiszámolja a szülés várható időpontját ill. az aktuális termint.

 

A vizsgálati lap szövege, a DokiRex többi részéhez hasonlóan szabadon szerkeszthető és formázható sablonszövegekból ill. azok kiegészítéséből épülhet fel. Amennyiben cytológiai mintavétel történt, a lap alján adminisztrálhatjuk azt, melynek tényét a program egy automatikusan generált, folytonos sorszámmal rögzíti. A vizsgálatkérés eredménye később a vizsgálati laphoz írható.

 


 

Amennyiben kismedencei ultrahang vizsgálat történt, az ezzel kapcsolatos adatok rögzítésére külön fülön is van lehetőség.

 


 

A terhességi vizsgálat fülön egyéb kiegészítő vizsgálatok adatai vihetők fel a rendszerbe, elkülönítve azokat a többitől.

 


 

Az adatok rögzítése után, a páciensen állva a rögzített vizsgálati lap adatai könnyen és gyorsan áttekinthetőek ill. nyomtathatóak.


A nyomtatás a felhasználó által kialakított nyomtatási sablon alapján történik (akár logóval, fejléccel, lábléccel).

 


 

A rendszer automatikusan összegyűjti az adott rendelési napon rögzített mintavételeket, majd a programból való kilépés előtt rákérdez ezen adatok vizsgálatkérő lapra való nyomtatására.

 

A program tartalmaz egy cytológiai napló funkciót is, mely alkalmas arra, hogy karcszám, dátum ill. név alapján utólag kereshessünk az általunk kért cytológai vizsgálatkérések között ill. adminisztrálhatjuk / visszakereshetjük az eredményeket.

  

 

A vizsgálatkérő lapok formája szolgáltatónként más és más lehet, programunk számos, egyedi igényeknek megfelelő formát tartalmaz jelenleg is.

 

Amennyiben Ön olyan típusú nyomtatványt használ, amelyet egyelőre nem tartalmaz szoftverünk, cégünk vállalja a vizsgálatkérő nyomtatvány kialakítását és programba integrálását, lehetővé téve ezzel mindenkinek a vizsgálatkérő lapok programból történő nyomtatását.

 

 

ugrás az oldal tetejére